Crunchy Mléčná čokoláda s červíky 85 g
Crunchy Mléčná čokoláda s červíky 85 g
DATUM SPOTŘEBY: 17.10.2024
Ručně vyráběná mléčná čokoláda z kakaových bobů se sušenými červíky Crunchy, je spojení kvality a zážitku. Solení červíci v každém kousku čokolády příjemně zakřupou a sůl podtrhne a zvýrazní její chuť.
DATUM SPOTŘEBY: 17.10.2024
Crunchy Mléčná čokoláda s červíky 85 g
Ručně vyráběná mléčná čokoláda z kakaových bobů se sušenými červíky Crunchy, je spojení kvality a zážitku. Solení červíci v každém kousku čokolády příjemně zakřupou a sůl podtrhne a zvýrazní její chuť. Kvalita na prvním místě. Čokoláda je vyrobená ručně ve spolupráci s čokoládovnou Janek. Plnou chuť kakaových bobů podtrhne slaná příchuť červíků.Složení: Kakaová hmota (34 %), potemník moučný ( tenebrio molitor), kakaové máslo, sušené mléko, cukr, emulátor: sojový lecitin, aroma: přírodní vanilka.
Nutriční hodnoty na 100g
- Energie: 2395 kJ / 575 kcal
- Tuky: 38 g - z toho nasycené mastné kyseliny 4,7 g
- Bílkoviny 7,9 g
- Sacharidy 49 g - z toho cukry 48 g
- Sůl 4 g
Alergeny: Chitin. Může obsahovat stopy lepku. Konzumace hmyzu (obsahuje chitin) může u lidí alergických na měkkýše, korýše a roztoče vyvolat alergickou reakci.
Země původu: Česká republika
Hmyz je z českého certifikovaného chovu a je určený ke gastronomickým účelům. Chová se, suší a dochucuje za dodržení přísných hygienických podmínek.
Výrobce: Crunchy s.r.o
Skladování: Uchovávejte na suchém a tmavém místě při pokojové teplotě.
Proč jedlý hmyz?
Hmyz se v moderním světě začíná využívat k lidské konzumaci stále více a bylo jen otázkou času, kdy se tento trend dostane i k nám. Přestože je jídlo z hmyzu pro většinu Evropanů ještě stále docela tabu, není pro to vůbec důvod. V jezení hmyzu je totiž skrytá celá řádka benefitů, a to jak výživových, tak i ekologických či chuťových:
VÝŽIVNÁ ALTERNATIVA PLNÁ BÍLKOVIN
Hmyz je plnohodnotným zdrojem bílkovin – obsahuje jich až 70 % – i pestré škály mikroživin. Pyšní se například všemi 10 esenciálními aminokyselinami, vitamíny (např. skupiny B), prebiotiky a řadou dalších látek klíčových pro správné fungování našeho těla. Tím se nemůže chlubit jen tak nějaká potravina!
EFEKTIVNĚJŠÍ PRODUKCE
Abychom získali stejné množství bílkovin, potřebujeme pro hmyz pouze zlomek vody a krmiva ve srovnání s kravami, prasaty a dalšími tradičními hospodářskými zvířaty. Navíc je můžeme chovat prakticky v jakémkoliv prostředí.
ŠETŘÍ ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ
Chov tradičních hospodářských zvířat zvládne vyprodukovat více emisí, než všechna auta na světě. Oproti tomu je chov hmyzu mnohem ekologičtější a efektivnější způsob, jak získat kvalitní a výživné jídlo plné bílkovin. Obzvláště v dnešní době, kdy se každé environmentální zlepšení počítá…
PROSTOROVĚ NENÁROČNÝ CHOV
Je to celkem k nevíře, ale až 70 % všech zemědělských ploch světa zabírá chov hospodářských zvířat. To se s hmyzem, díky jeho velikosti i způsobu chovu, stát nemůže. Hmyz je jednoduše mnohonásobně úspornější alternativou. Využijme zbylý prostor nějak efektivněji!
Proč bychom měli jíst hmyz?
Hmyz se po všech směrech ukazuje jako skvělá alternativa k tradičním zdrojům živin. Obsahuje plno bílkovin, železa, vápníku a navíc je jeho produkce velmi šetrná k životnímu prostředí. Navíc, pokud je tato surovina připravována s péčí, jde o vynikající způsob, kterým můžete ozvláštnit svůj každodenní jídelníček.
Jak chutná jedlý hmyz?
V samotných produktech obsah hmyzu nijak nepoznáte, jde totiž o surovinu s nevýraznou chutí a je tedy překryta kořením. Pokud byste se však rozhodli vyzkoušet hmyz čistě ve vysušené formě, tak se jeho chuť dá přirovnat k oříškům.
Jak je jedlý hmyz připraven?
Existuje celá řada způsobů, kterým hmyz připravit.
Může jedlý hmyz způsobit alergie?
Hmyz obsahuje velké množství chitinu, složky která se často objevuje u korýšů. Proto naše zákazníky alergické na korýše a měkkýše varujeme o možné alergické reakci na hmyz.
Jak je jedlý hmyz zabit?
Usmrcení hmyzu probíhá zcela humánně. Nejen, že se jedná o velmi jednoduchý druh živočicha, ale též disponuje uzavřenou nervovou soustavou, tedy necítí bolest. Samotné usmrcení probíhá zchlazením, kdy hmyz jako chladnokrevný živočich přirozeně přejde do stavu hibernace a je následně zmražen.
Je jedlý hmyz vegetariánský / veganský?
Jelikož se jedná o živočicha, nelze zcela tvrdit, že jde o produkt určený pro tyto kategorie, avšak díky svým nízkým nárokům na chov a prakticky nulovým dopadem na životní prostředí, je hmyz skvělým způsobem získáním živin.