GARAM MASALA mletá - indická směs koření 50g, DNM
Směs koření Garam Masala je určena především pro přípravu zeleninových a luštěninových pokrmů, Tato velmi aromatická směs koření a černého pepře se do pokrmů přidává až na konci, aby se co nejvíce zachovala její jedinečná chuť,
Směs koření Garam Masala je určena především pro přípravu zeleninových a luštěninových pokrmů, Tato velmi aromatická směs koření a černého pepře se do pokrmů přidává až na konci, aby se co nejvíce zachovala její jedinečná chuť,
Složení: v různém poměru: římský kmín, černý pepř, koriandr, kardamom zrna, hřebíček, pískavice, sušený zázvor, kmín, muškátový oříšek, muškátový květ,
Chuť apoužití: Garam znamená "horká" masala znamená "směs koření", Přičemž "horká" zde nemusí nutně odkazovat na ten druh horka, který si spojujeme s chilli papričkami, ale na to, že koření se nejprve opeče a pak teprve dál zpracuje, Je typická pro svou pikantní až ostrou chuť a tvoří základ mnoha indických jídel a indických kari, Je též známé pod názvem "koření pěti vůní“, Liší se podle regionu, Celé koření Garam Masala se nejdříve opeče na tuku a pak se teprve přidávají ostatní ingredience (cibulka, maso, rajčata,,) Mleté koření garam masala nelze takto použít, protože by se na rozpáleném tuku rychle spálilo,
Tuto směs lze použít v masitých i vegetariánských pokrmech, protože je výborná do mletého masa, na grilovaná a rožněná masa, na minutky, kuřata i na ryby, Použít ji můžeme také k dochucení rýže, luštěnin a omáček, Výborná je na mleté maso, musaku, karbanátky, na domácí paštiku, sekanou apod, V Indii se používá s velkou oblivou i k ochucení jogurtu, Směs koření Garam masala je v současnosti jedním z nejprodávanějších koření indické kuchyně,
Může obsahovat stopy ořechů a sezamu,
Skladujte: na suchém a chladném místě, Po otevření doporučujeme uchovávat ve vzduchotěsné nádobě,
Země původu: Indie
Obsah balení: 50g
Legislativní zařazení: směs koření
Dovoz do EU / Baleno v / Distribuce v ČR: D N M company s.r.o., Trávníky 201, Střílky 76804
Dušené kuře s garam masalou
Budeme potřebovat: 1kg kuřete, 2 velké cibule, 3 stroužky česneku, 3 lžičky garam masaly, olej, sůl, zelenou petrželku
Kuře rozdělíme na 8-10 kousků, Cibuli drobně nakrájíme a osmahneme do zlatova, Přidáme česnek, naporcované kuře a 3 minuty opékáme, Posypeme garam masalou, osolíme, opečeme, podlijeme vodou (asi 2dl) a dusíme pod pokličkou, až maso změkne, Podle potřeby podlijeme vodou, Hotový pokrm má mít jen málo šťávy,Hustě jej posypeme pétrželkou a podáváme srýží, obložené dílky rajčat, popřípadě s kouskem citronu,
Podobně můžeme připravit králíka, skopové, vepřové nebo i hovězí maso,