- Balení
MycoMedica Shiitake houževnatec jedlý sušený 2 x 100 g
Shiitake - Houževnatec jedlý sušený 2 x 100g
- sušené celé plodnice
- pro gastronomické využití
- vysoký obsah 1,3/1,6 betaglukanů
- nejvyšší kvalita
- kontrolované pěstování
- ručně sbíraná
Shiitake - Houževnatec jedlý sušený 2 x 100g
Shiitake - Shii Take - Šiitaké - Houževnatec jedlý - Lentinula edodes
- sušené celé plodnice
- pro gastronomické využití
- vysoký obsah 1,3/1,6 betaglukanů
- nejvyšší kvalita
- kontrolované pěstování
- ručně sbíraná
Vitální houby používá tradiční čínská medicína již tisíce let.
Shiitake využívá tradiční medicína pro její vysoký obsah polysacharidů.
Shiitake je také velmi chutná a používá se do salátů, polévek, rizota, je vynikající jako příloha k masu.
Základní příprava:
Požadované množství zalijte horkou vodou a nechte je 30 min nabobtnat. Doporučená doba vaření je 10-15 min.
Obsah balení: 100g houby Shiitake (Lentinula edodes)
Hmotnost: 2 x 100 g
Výrobce: MyTao s.r.o., se sídlem Rybná 716/24, Staré Město, 110 00 Praha 1Všechny houby firmy Mycomedica jsou testované v německé laboratoři na těžké kovy, pesticidy apod- Nejsou ozařovány a jsou sbírány ručně. MycoMedica nabízí vitální houby té nejvyšší kvality z přísně kontrolovaného pěstování.
RECEPTY:
Japonský dýňový krém s Shiitake
pro 4 osoby
- 10g sušené Shiitake
- 1 hokaido dýně
- 2 šalotky
- pancetta (nebo slanina)
- 4 větší brambory
- 1l zeleninového vývaru
- chilli paprička
- olivový olej
- máslo
- sušený rozmarýn
- sůl
- pepř
- koriandr
Postup přípravy:
- potřebné množství Shiitake namočte přes noc do vody
- dýni oloupejte a zbavte jadřince a nakrájejte na větší kostky
- dýni vložte do pekáčku s olivovým olejem, solí a pepřem
- pečte na 200°C cca 30 min
- upečenou dýni přepasírujte přes jemné sítko
- v hrnci zpěňte šalotku na olivovém oleji
- přidejte slaninu a krátce ji orestujte
- přidejte brambory nakrájené na kostky a zalijte vývarem
- přidejte propasírované dýňové pyré, chilli, sůl, pepř
- přiveďte k varu a vařte dokud brambory nezměknou
- na pánvičce rozpusťte máslo a orestujte Shiitake nakrájenou na plátky
- dochuťte Shiitake solí, pepřem a rozmarýnem
- krém podávejte posypaný orestovanými plátky Shiitake a koriandrem
Nudle s Shiitake, pancettou a římským salátem
pro 4 osoby
- 10g sušené Shiitake
- 250g těstovin
- olivový olej
- 1 větší šalotka
- 100g pancetty
- 1 dcl bílého vína
- 1dcl smetany na šlehání
- 100g parmazán
- sůl
- pepř
Postup přípravy:
- potřebné množství Shiitake namočte přes noc do vody
- těstoviny uvařte dle návodu na obalu v osolené vodě
- na olivovém oleji zpěňte na jemně nakrájenou šalotku, přidejte nakrájenou pacettu a orestujte
- zalijte bílým vínem a nechte odpařit alkohol
- přidejte na proužky nakrájený římský salát, zalijte smetanou a nechte chvíli prohřát
- osolte, opepřete
- podávejte posypané parmazánem
Císařovy houbové placičky s bramborovou kaší
pro 4 osoby
Karbanátky:
- 25g sušeného Agaricu
- 25g sušené Shiitake
- 4 polévkové lžíce ovesných vloček (lze nahradit jednou žemlí pokrájenou na kostičky a namočenou v mléce)
- 1 vejce
- 1 malá cibule
- 2-3 stroužky česneku
- majoránka
- sůl
- pepř
- 2 lžíce strouhanky
- olivový olej
Bramborová kaše:
- 5 středně velkých brambor (varný typ C)
- 80g másla
- 100ml šlehačky
- 1 středně velká cibule
- sůl
Postup přípravy:
- potřebné množství hub namočte přes noc do mléka
- vymačkané houby posekejte nahrubo v mixéru
- přidejte vymačkané ovesné vločky (nebo žemli), vejce, najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, majoránku, sůl, pepř a strouhanku
- promíchejte, v dlani tvořte kuličky, které zploštíte na placičky
- smažte na oleji cca 5 min po každé straně
- oloupané brambory nakrájejte na čtvrtky a uvařte je v osolené vodě (cca 20 min)
- uvařené brambory slijte a rozšťouchejte v hrnci nebo rendlíku anebo je prožeňte lisem na brambory
- po kouscích zapracujte máslo a přilívejte lehce ohřátou šlehačku, kaši metlou vyšlehejte dohladka
- jemně nasekanou cibulku osmažte na másle a použijte jako ozdobu na kaši
Připravily pro Vás MycoMedica kuchaři Míša Kholová a Jan Průša,