- Balení
MycoMedica Maitake sušená 2 x 100 g
Maitake sušená 2 x 100g
- sušené celé plodnice
- pro gastronomické využití
- vysoký obsah 1,3/1,6 betaglukanů
- nejvyšší kvalita
- kontrolované pěstování
- ručně sbíraná
Maitake sušená 2 x 100g
Maitake - Trsnatec lupenitý - Grifola frondosa
- sušené celé plodnice
- pro gastronomické využití
- vysoký obsah 1,3/1,6 betaglukanů
- nejvyšší kvalita
- kontrolované pěstování
- ručně sbíraná
Vitální houby používá tradiční čínská medicína již tisíce let.
Maitake využívá tradiční medicína pro její vysoký obsah polysacharidů.
Maitake je také velmi chutná a používá se do salátů, polévek, rizota, je vynikající jako příloha k masu.
Základní příprava: Požadované množství zalijte horkou vodou a nechte je 30 min nabobtnat. Doporučená doba vaření je 10-15 min.
Složení: sušená houba Maitake (Grifola frondosa)
Hmotnost balení: 2 x 100 g
Výrobce: MyTao s.r.o., se sídlem Rybná 716/24, Staré Město, 110 00 Praha 1Všechny houby firmy Mycomedica jsou testované v německé laboratoři na těžké kovy, pesticidy apod. Nejsou ozařovány a jsou sbírány ručně. MycoMedica nabízí vitální houby té nejvyšší kvality z přísně kontrolovaného pěstování.
RECEPTY:
Fusilli s Maitake pro štíhlou linii
pro 4 osoby
- 50g sušené Maitake
- 250g celozrnných těstovin Fusilli
- olivový olej
- 1 větší šalotka
- 3 stroužky česneku
- chilli paprička
- kůra z půlky citrónu
- sůl
- pepř
- 1 krajíc celozrnného chleba
- parmazán
- čerstvá petržel
Postup přípravy:
- potřebné množství Maitake namočte přes noc do vody
- těstoviny uvařte dle návodu na obalu v osolené vodě
- na olivovém oleji zpěňte na jemně nakrájenou šalotku, přidejte 3 stroužky česneku v celku, najemno nasekanou chilli papričku a restujte než šalotka změkne
- přidejte nakrájenou a vymačkanou Maitake a restujte cca 5 min
- přidejte nastrouhanou citrónovou kůru, uvařené těstoviny a chleba nakrájený na kousky
- restujte dokud chleba nebude křupavý
- podávejte posypané parmazánem a čerstvou petrželkou
Podzimní salát s Maitake, vlašskými ořechy a hrozny
pro 4 osoby
- 25g sušené Maitake
- 1ks římského salátu
- 1 hrozen vína
- hrst vlašských ořechů
- 2 polévkové lžíce másla
- Zálivka:
- 4 polévkové lžíce bílého vinného octa
- 6 polévkových lžic olivového oleje
- sůl
- pepř
- špetka cukru
Postup přípravy:
- potřebné množství Maitake namočte přes noc do vody
- římský salát operte a natrhejte na kousky
- kuličky hroznového vína rozpulte a zbavte semínek
- na másle orestujte nasekané ořechy a vymačkanou a pokrájenou Maitake
- salát, víno, ořechy a Maitake promíchejte
- ingredience na zálivku smíchejte a přelijte připravený salát
- můžete podávat s opečenou bagetou
Připravily pro Vás MycoMedica kuchaři Míša Kholová a Jan Průša,