- Balení
MycoMedica Hericium sušené 2 x 100 g
Hericium – Korálovec ježatý 2 x 100g
- sušené celé plodnice
- pro gastronomické využití
- vysoký obsah 1,3/1,6 betaglukanů
- nejvyšší kvalita kontrolované pěstování
- ručně sbírané
Hericium – Korálovec ježatý 2 x 100g
Hericium – Korálovec ježatý – Hericium erinaceus
- sušené celé plodnice
- pro gastronomické využití
- vysoký obsah 1,3/1,6 betaglukanů
- nejvyšší kvalita
- kontrolované pěstování
- ručně sbírané
Vitální houby používá tradiční čínská medicína již tisíce let.
Hericium využívá tradiční medicína pro jeho vysoký obsah polysacharidů.
Hericuim je také velmi chutné a používá se do salátů, polévek, rizota, je vynikající jako příloha k masu.
Je lehce hořké chuti.
Základní příprava: Požadované množství zalijte horkou vodou a nechte je 30 min nabobtnat. Doporučená doba vaření je 10-15 min.
Hmotnost balení: 2 x 100g
Složení: Sušená houba Hericium (Hericium erinaceus)
Všechny houby firmy Mycomedica jsou testované v německé laboratoři na těžké kovy, pesticidy apod. Nejsou ozařovány a jsou sbírány ručně. MycoMedica nabízí medicinální houby té nejvyšší kvality z přísně kontrolovaného pěstování.
Výrobce: MyTao s.r.o., se sídlem Rybná 716/24, Staré Město, 110 00 Praha 1
RECEPTY:
Kulajda po asijsku s Hericiem
pro 4 osoby
- 25g sušeného Hericia
- 1/2kg brambor
- 4 polévkové lžíce másla
- 1 cibule
- 3 polévkové lžíce hladké mouky
- 200ml zakysané smetany
- 4 vejce
- ocet
- kopr
- sůl
Postup přípravy:
- potřebné množství Hericia namočte přes noc do mléka
- brambory a vymačkané Hericium nakrájejte na kostičky, a společně vařte v 1l osolené vody dokud nejsou brambory měkké
- mezitím si na pánvičce rozehřejte máslo a zpěňte na něm najemno nakrájenou cibulku
- zapražte moukou a udělejte světlou jíšku
- když brambory změknou, zahustěte polévku jíškou
- přidejte zakysanou smetanu a krátce povařte
- polévku dochuťte solí, octem a přidejte kopr
- servírujte se zastřeným vejcem
Guláš bystrého rozumu z Hericia
pro 4 osoby
- 50g sušeného Hericia
- 3 polévkové lžíce olivového oleje
- 1ks cibule
- 100g slaniny
- 2 stroužky česneku
- 1 špetka mleté sladké papriky
- 1 špetka mletého černého pepře
- 1ks bokového listu
- 1 lžička majoránky
- 1 lžička mletého chilli
- 1 špetka soli
- 1 lžička kmínu
- 1/2 lžičky drceného jalovce
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- 500g brambor
- 1 lžíce zakysané smetany
Postup přípravy:
- potřebné množství Hericia namočte přes noc do mléka
- cibuli nakrájejte na kostičky
- slaninu nakrájejte na kostičky
- vymačkané Hericium nakrájejte na kousky
- na rozehřátém oleji opražte cibuli a slaninu
- přidejte Hericium a restujte, dokud se voda nevypaří
- přidejte vylisovaný česnek
- ochuťte paprikou, solí, pepřem, chilli, bobkovým listem, majoránkou, novým kořením, kmínem a jalovcem
- zaprášíme 2 lžícemi mouky a lehce zarestujeme
- přidejte na kostičky nakrájené brambory
- zalijte asi 1l vody a pod pokličkou duste přibližně 30 min (dokud brambory nezměknou)
- ozdobíme lžící zakysané smetany
- podávejte s chlebem
Připravily pro Vás MycoMedica kuchaři Míša Kholová a Jan Průša,